GAMEMASTERS
F.A.Q.

Τα πάντα σχετικά με το GAMEMASTERS στο Αγρίνιο!

Λύσε ΕΔΩ όλες σου τις απορίες σχετικά με τα δωμάτια απόδρασης και ετοιμάσου για ένα συναρπαστικό παιχνίδι απόδρασης!

Τι είναι τα δωμάτια απόδρασης ή escape rooms και πως παίζονται?
Είναι θεματικά δωμάτια όπου ομάδες παικτών που αποτελούνται από 2-6 άτομα, βρίσκονται κλειδωμένες σε ένα δωμάτιο με διάφορα αντικείμενα, λίγα διακοσμητικά στοιχεία και αρκετούς γρίφους που θα πρέπει να λυθούν με μοναδικό σκοπό την απόδραση από το δωμάτιο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Έτσι με το που κλείσει η πόρτα και ο χρόνος ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα, θα πρέπει ο χώρος να ψαχτεί εξονυχιστικά για στοιχεία, πληροφορίες, εργαλεία και κλειδιά τα οποία θα πρέπει να συνδυαστούν σωστά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η απόδραση από το δωμάτιο.

Ποια είναι η διάρκεια του παιχνιδιού?
Το παιχνίδι απόδρασης διαρκεί 60’ με 70’, ανάλογα με το δωμάτιο που θα επιλέξετε, όμως θα πρέπει να υπολογίζεται ακόμα το χρόνο που θα χρειαστεί για να δοθούν κάποιες οδηγίες ή διευκρινίσεις πριν την έναρξη του παιχνιδιού (10λεπτά πριν) όπως και ο χρόνος επεξηγήσεις του δωματίου σε ενδεχόμενο που δεν καταφέρει η ομάδα να αποδράσει. Συνολικά θα πρέπει να υπολογίζεται ότι μία επίσκεψη στο Gamemasters escape rooms διαρκεί 80’ – 90’.

Ποιοι και πόσοι μπορούν να παίξουν σε ένα δωμάτιο απόδρασης – escape room?
Στα δωμάτια απόδρασης μπορούν να παίξουν ομάδες των 2 – 6 ατόμων ανάλογα με το δωμάτιο που έχει επιλεχθεί. Αυτές μπορεί να είναι οικογένειες, ομάδες φίλων ή συναδέλφων ακόμα και ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται το Αγρίνιο όπου θα ήταν μία συναρπαστική εμπειρία για αυτούς. Ηλικίες άνω των 12 ετών μπορούν να περάσουν μαζί 60’ – 70’ διαδραστικής διασκέδασης.

Πόσο κοστίζει το παιχνίδι και πως μπορεί να γίνει η πληρωμή?
Το κόστος του παιχνιδιού εξαρτάται από το δωμάτιο απόδρασης που έχετε επιλέξει για να αποδράσετε. Ανάλογα με την ώρα που διαρκεί το δωμάτιο απόδρασης και τον αριθμό των ατόμων αλλάζει και το κόστος. Για αυτό καλύτερα θα ήταν να ενημερωθείτε είτε μέσω του site στο «κάνε κράτηση online», είτε τηλεφωνικά στο 2641047896.

Η πληρωμή γίνεται με μετρητά κατά την άφιξη στο χώρο του Gamemasters.

Οι κλειστοφοβικοί μπορούν να παίξουν στα δωμάτια απόδρασης?
Το Gamemasters escape rooms διαθέτει 2 άνετα και ευρύχωρα δωμάτια απόδρασης. Αν παρόλα αυτά κάποιος αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να σταματήσει τη ροή του. Όλα τα δωμάτια απόδρασής μας είναι εξοπλισμένα με κουμπί πανικού που αν πατηθεί, η πόρτα ανοίγει αυτόματα και εμείς θα βρεθούμε αμέσως δίπλα σας. Επίσης τα δωμάτια απόδρασης διαθέτουν ενδείξεις με φωτεινές πινακίδες όπου δείχνει την έξοδο σε περίπτωση ανάγκης όπως π.χ. μια διακοπή ρεύματος.

Πότε μπορώ να παίξω στα δωμάτια απόδρασης?
Ο χώρος είναι στη διάθεσή σας καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή 17:00 – 24:00 και Σάββατο με Κυριακή 17:00 – 24:00.  Μπορείς να παίξεις στα δωμάτια απόδρασης οποιαδήποτε στιγμή επιλέξεις από τα προκαθορισμένα ραντεβού που υπάρχουν για το κάθε δωμάτιο. Η κράτηση γίνεται είτε μέσω του site  στο σύστημα κρατήσεων είτε με τηλεφωνική επικοινωνία στο 2641047896 πραγματοποιώντας εμείς την κράτηση για σας.

Μπορώ να περάσω απλά από κει και να παίξω σε ένα από τα δωμάτια απόδρασης?
Καλό θα ήταν να έχεις ρίξει μια ματιά στην ιστοσελίδα μας ή να μας πάρεις ένα τηλέφωνο και να ελέγξεις τη διαθεσιμότητα των δωματίων απόδρασης πριν κάνεις τον «κόπο» να περάσεις από τον χώρο μας. Αν παρόλα αυτά είσαι κοντά στο κέντρο του Αγρινίου και θες να προσπαθήσεις, είσαι παραπάνω από ευπρόσδεκτος να το επιχειρήσεις. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να σε εξυπηρετήσουμε.

Τι θα συμβεί αν καθυστερήσω στο ραντεβού?
Το Gamemasters escape rooms είναι ένα ζωντανό παιχνίδι απόδρασης στo Αγρίνιο με συνεχόμενα και εναλλασσόμενα ραντεβού. Έτσι αν υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση η επόμενη ομάδα που έχει προγραμματίσει να παίξει στα δωμάτια απόδρασης θα καθυστερήσει και εκείνη με τη σειρά της και ούτω καθεξής. Για να αποφύγουμε την αναστάτωση όλων των υπολοίπων δυστυχώς θα πρέπει να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσουμε το ραντεβού σας. Φυσικά μπορείτε, αν επιθυμείτε, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα να προγραμματίσετε το ραντεβού για κάποια άλλη στιγμή. Δεν υπάρχουν οικονομικές ή άλλες κυρώσεις για αυτό.

Τι γίνεται σε περίπτωση που έχω κάνει κράτηση για ένα από τα δωμάτια απόδρασης και δε μπορώ να έρθω? Υπάρχει η δυνατότητα να αλλαχθεί η κράτηση ή να ακυρωθεί?
Αν ένα μεμονωμένο άτομο από την ομάδα δε καταφέρει να έρθει στο προκαθορισμένο ραντεβού δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αν και λυπούμαστε που θα χάσει την εμπειρία των δωματίων απόδρασης του Gamemasters– escape rooms, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα μπορέσουν να παίξουν κανονικά. Σε ενδεχόμενο που κανείς από την ομάδα δεν καταφέρει να παρευρεθεί, καλό θα ήταν να ενημερωθούμε τηλεφωνικά για αυτήν την ακύρωση ώστε να μπορέσει κάποια άλλη ομάδα να παίξει στο διάστημα αυτό.

Δεν είναι τίποτα δεσμευτικό και ούτε χάνετε τα χρήματά σας μιας και η πληρωμή γίνεται κατά την άφιξη.

Χρειάζονται ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες για να παίξει κανείς στα δωμάτια απόδρασης?
Για να παίξει κανείς στα δωμάτια απόδρασης δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις ούτε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η συμμετοχή προσφέρεται για κάθε ηλικία, γνωστικό επίπεδο, φυσική κατάσταση, αυτό που έχει σημασία είναι η διάθεση για ένα δημιουργικό  και παράλληλα διαδραστικό παιχνίδι. Η λογική, η παρατηρητικότητα, η συνδυαστική σκέψη αλλά πόσο μάλλον η φαντασία είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει η ομάδα για να φτάσει το στόχο της. Απαιτείται συνεργασία μεταξύ της ομάδας και πολύ καλή επικοινωνία.

Υπάρχει κάποιο έπαθλο αν καταφέρει η ομάδα να αποδράσει?
Σημασία δεν έχει τόσο αν θα καταφέρει η ομάδα να αποδράσει από το δωμάτιο, όσο το να περάσει μία ώρα ευχάριστου και δημιουργικού παιχνιδιού. Μίας ώρας εναλλακτικής απόδρασης από τη καθημερινότητα. Έτσι το μόνο «έπαθλο» που υπάρχει είναι η εμπειρία που αποκομίζει κανείς, το δέσιμο που αποκτά με την ομάδα και μία αναμνηστική φωτογραφία από το χώρο του Gamemasters escape rooms.

Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος ντυσίματος για να παίξει κανείς ένα escape room?
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος ντυσίματος για να παίξει κανείς ένα δωμάτιο απόδρασης – escape room. Αυτό που συνιστούμε είναι να φοράτε κάτι που να αισθάνεσθε άνετα και να μη σας εμποδίζει στη κίνησή σας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στο χώρο.

Πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο χώρο του Gamemasters escape rooms?
Τι είδους?
Στο χώρο του Gamemasters escape rooms υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης διαφόρων εκδηλώσεων. Γιορτές, γενέθλια ακόμα και εταιρικά event μπορούν να φιλοξενηθούν στο χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας στο 2641047896 ή με e-mail στο: info@gamemasters.gr

Υπάρχουν κανόνες για τα δωμάτια απόδρασης?
Όπως όλα τα παιχνίδια έχει και αυτό τους δικούς του «κανόνες»!

 • Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού μέσα στα δωμάτια απόδρασης και να συμβεί αυτό υπάρχει σε κάθε χώρο ένα κουμπί πανικού. Μόλις πατήσετε το κουμπί αυτό οι πόρτες ανοίγουν και βρίσκεστε εκτός δωματίου.
 • Για την ασφαλή έκβαση του παιχνιδιού η παρακολούθηση των δωματίων απόδρασης είναι συνεχής.
 • Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και συνδυάστε όλα τα στοιχεία που ανακαλύπτετε.
 • Θα πρέπει να εξερευνήσετε καλά τον χώρο. Ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία…
  Πάντα υπάρχουν πράγματα να ανακαλύψει κανείς!
 • Έχετε συγκεκριμένο χρόνο για την επίλυση των γρίφων. Εκμεταλλευτείτε τον στο έπακρο.
 • Ο Game Master είναι πάντα εκεί να σας παρακολουθεί και να σας δίνει βοήθεια όταν τη χρειαστείτε. Χρησιμοποιήστε την όμως σοφά γιατί δεν είναι…. απεριόριστη!
 • Ότι συμβαίνει στο Gamemasters μένει στο Gamemasters.
  Μη δώσεις στοιχεία για το περιεχόμενο και την ιστορία του δωματίου για να μπορέσουν να το απολαύσουν και οι φίλοι σου
Μετάβαση στο περιεχόμενο